T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi

Zero Waste at Home

21-05-2024Projemizin temel hedefi, günlük aktiviteler ile çevre üzerindeki etkiler arasındaki ilişkiyi ortaya çıkararak iklim değişikliğiyle mücadelede bireylerin, atık bilgisi, çöplerin ve atıkların geri dönüşüm konusunda sorumluluk almasının önemini vurgulamaktır. Ayrıca projemiz öğrencilerin Web 2.0 araçları kullanarak dijital becerilerini arttırmak ve İngilizceyi aktif kullanarak yabancı dil becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Projemizin 6’sı Türkiye’den, 1’i Makedonya’dan, 2’si Romanya’dan, 2’si İspanya’dan, 1’i Polonya’dan ve 1’i de Sırbistan’dan olmak üzere 13 ortağı bulunmaktadır.

Projenin Kurucuları:

Diyarbakır Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nde Fizik öğretmeni Asiye TAN ve Kuzey Makedonya Primary school Jan Amos Komenski Makedonca Dil ve Literatür Öğretmeni Matilda BAJKOVA’dır

 

Proje Ortakları:

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nden Nurten ASLAN

Diyarbakır Selahhadini Eyyubi Anadolu Lisesi’nden Musa YÜKSEL

Diyarbakır Çüngüş Borsa İstanbul 75. Yıl  Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan İbrahim TOPÇU

Polonya Podstawowa Szaflary Ortaokulu’ndan  Renata SZEWCZYK

Muğla Özel Taç Ortaokulu’ndan Safiye AKKAŞ

Ankara Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden Elif AYDIN

Sırbistan Sreten Mladenovic Mika Ortaokulu’ndan Aleksandar STOJKAVİC

Romanya Lascar Catargiu Orta Okulu’ndan Luiza–Simona DUMİTRASÇU

İspanya Ceip Santíssım Crıst Gata De Gorgos Ortaokulu’ndan Juan Pedros TALENS

Romanya, Lascar Catargiu Orta Okulu’ndan Felicia-Anosora Damian

İspanya IES Doña Blanca de Molina Ortaokulu’ndan Jose Vicente ZAMORA

 

Bu projeyle öğrencilere enerji tasarrufu, atık yönetimi, yeşil alan kullanımı ve geri dönüşüm gibi konularda eğitim verilerek çevre bilincinin artırılması hedeflenmektedir. Proje, okulları sadece eğitim kurumları olmanın ötesine taşıyarak, öğrencilere çevre konularında liderlik ve sorumluluk alma becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilere enerji tasarrufu konusunda farkındalık kazandırmak, atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini öğretmek, yeşil alan kullanımının önemini vurgulamak projenin temel hedeflerindendir. Ayrıca, öğrenci katılımını teşvik ederek, okullar arasında çevre dostu uygulamalar konusunda bir rekabet ortamı oluşturmak ve bu sayede daha geniş bir çevreye yayılan pozitif etkiler yaratmak amaçlanmaktadır.

Sonuç olarak, bu proje ile okulların çevre konularında bilinçli ve aktif bireyler yetiştiren merkezler haline gelmesi ve öğrencilerin çevresel sorunlara duyarlı, çözüm odaklı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak gelişim göstermesi hedeflenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.05.2024 - Güncelleme: 21.05.2024 17:27 - Görüntülenme: 63
  Beğen | 0  kişi beğendi