DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi

.

31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

TÜBİTAK "4007" PROJESİ

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, yürütücülüğünü Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezinin ve Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezinin 11 Atölye ile katkı sağladığı ; Tübitak 4007 "Bilim Diyari" projesi kabul edilmiştir.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, yürütücülüğünü Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Turgay ÇEKEN'in yaptığı Tübitak 4007 "Bilim Diyari" projesi kabul edilmiştir.

Diyarbakır'daki konteyner kentte ikamet etmekte olan depremzede öğrencilere yönelik hazırlanan proje 25-26-27 Mayıs tarihlerinde, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan konteyner kentte gerçekleştirilecektir.

Projede Dicle Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi ile Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi'nde çalışan öğretmenler atölye çalışmaları yapacaktır.

Bölgemizde yaşanan deprem felaketinin öğrencilerimizin akademik yaşantılarında oluşturduğu olumsuz etkiler düşünülecek olursa, Bilim Şenliği etkinliklerinin psikolojik ve akademik anlamdaki olumlu etkilerinin normal şartlardaki durumlara oranla daha değerli olduğu bilinmektedir.

Üç gün boyunca öğrenciler için hazırlanmış olan bilimsel içerikli etkinlikler, konteyner kentte kurulacak çadırlardaki atölyelerde alanında uzman kisiler tarafından uygulanacaktır.

Dicle Üniversitesi'nin desteğinin de sunulduğu projede, Üniversite'nin atölye ve laboratuvar imkanlarından da faydalanılacaktır.

33 atölyede yapılacak olan etkinliklerimiz gönüllü personellerimiz tarafından sabah 09:30 ile öğleden sonra 16:15 saatleri arasında öğrencilerimizin katılımına sunulacaktır.